Roverscouts zijn jeugdleden die na de explorers nog graag lid willen blijven en/of aspirant stafleden die graag ook zelf nog wat willen ondernemen. De regelen hun zaakjes dan ook helemaal zelf met een adviseur die een oogje in het zeil houd. Na een geruime tijd geen roverscouts gehad te hebben is er weer een groep gestart in 2020.

Ook interesse om eens mee te draaien? Mail de roverscouts: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
p.s. Mail op dit adres komt bij ALLE roverscouts aan dus niet alleen bij de roverscout-adviseur.

Ben je 18 jaar of ouder?

Ben jij tussen de 18 en 21 jaar, heb je een eigen mening en heb je wel zin in leuke buitenlandse uitstapjes? Word dan roverscout en organiseer samen met andere jongeren je eigen kampen en activiteiten. Je kiest drie toffe uitdagingen waarmee je tijdens je roverscoutsperiode aan de slag gaat. Daarna kun je, als je wilt, doorgroeien tot vrijwilliger waarbij je andere scouts begeleidt.

De roverscoutsperiode is de laatste periode die een scout als jeugdlid bij Scouting doorbrengt. Vanaf 21 jaar is een scout namelijk geen jeugdlid meer. In deze laatste leeftijdsgroep hebben roverscouts geen begeleiding meer en bedenken ze zelf wat ze bij Scouting willen doen. Als roverscout ben je bezig met drie uitdagingen die je zelf kiest. Het gebruik van activiteitengebieden (verzamelingen van activiteiten die qua onderwerp bij elkaar horen) zorgt voor variatie in het programma. Je onderneemt enorm veel met je stam, in zowel binnen- als buitenland. De roverscoutsperiode wordt afgesloten met een eindceremonie waarmee je de keuze maakt om wel of niet bij Scouting betrokken te blijven.

De roverscouts draaien op de vrijdagavond van 21:00-00:00uur