Ouder/verzorger(s) en leden van Scouting Sint Franciscus Te Brunssum

Datum: 16-2-2022
Onderwerp: wekelijkse scouting opkomsten vanaf 18-02-2022 en vanaf 25-02-2022

Geachte ouder(s)/verzorger(s), geachte leden,

N.a.v. de persconferentie over de verdere versoepelingen van de coronamaatregelen op 15 februari 2022 heeft Scouting Nederland weer een update gepubliceerd op haar website (https://www.scouting.nl/nieuws/vragen-en-antwoorden-over-scouting-en-het-coronavirus-covid-19).

Vanaf 18 februari 2022 vervallen de meeste coronamaatregelen. Mondkapjes en 1,5 meter afstand is niet meer verplicht. 1,5 meter afstand blijft wel een veilige afstand en een advies vanuit de overheid. Wel zijn leden van 18 jaar en ouder (roverscouts/plusscouts) en ouders/externen bij binnenactiviteiten nog verplicht een coronatoegangsbewijs (QR) te tonen. Bij buitenactiviteiten waarbij leden van 18 jaar en ouder of ouders/externen mogelijk ook naar binnen gaan (wat drinken, toiletbezoek, slecht weer, etc.), toont iedereen vooraf het coronatoegangsbewijs (QR). Dit voorkomt dat iemand de gehele activiteit bij de deur moet staan.

Vanaf 25 februari 2022 vervalt ook de verplichting om een coronatoegangsbewijs (QR) te tonen en draaien we weer zoals vóór corona zonder beperkingen.

Wel blijft de regel: heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen, ook als je gevaccineerd bent.

Bij één besmetting binnen de groep hoeven we de andere leden niet meer te informeren. Bij meerdere besmettingen kan de GGD anders adviseren. Er wordt vanaf nu niet meer bijgehouden welke kinderen / leiding / vrijwilligers aanwezig zijn.

Wij zijn blij zonder beperkingen weer verder te kunnen met onze activiteiten.

Voor verdere vragen of informatie verwijzen wij u naar de speltakleiding van uw kind.
Er is nu geen nieuw Plan van Aanpak “Scoutingopkomsten met CORONA beperkingen” meer gemaakt binnen onze vereniging.

Wij hopen u voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet en tot snel,
Het bestuur en alle begeleiders
Scouting Sint Franciscus.

 

 

Ouder/verzorger(s) en leden van Scouting Sint Franciscus Te Brunssum

Datum: 26-1-2022
Onderwerp: wekelijkse scouting opkomsten vanaf 26-1-2022

N.a.v. de persconferentie over de verdere versoepelingen van de coronamaatregelen op 25 januari 2022 heeft Scouting Nederland weer een update gepubliceerd op haar website (https://www.scouting.nl/nieuws/vragen-en-antwoorden-over-scouting-en-het-coronavirus-covid-19). De nieuwe coronamaatregelen geven ons opnieuw weer meer ruimte om fysieke (sport en spel) activiteiten te blijven organiseren voor alle leden.

Het is vanaf nu weer mogelijk om ouders/externen te laten deelnemen aan activiteiten of ouders/externen te laten komen kijken. Wel met verplicht dragen van mondkapje, tonen van een coronatoegangsbewijs (QR code) en uiteraard 1,5 meter afstand.

Mondkapjes zijn in binnenruimtes verplicht vanaf 13 jaar bij verplaatsing. Als men op een vaste plaats zit (bijvoorbeeld vergaderen of knutselen) of tijdens actieve sport- en spelactiviteiten mag het mondkapje af. We willen dat iedereen zich veilig voelt en respecteren als iemand toch niet wilt komen.

De opkomsttijden blijven ongewijzigd:

Dag Tijden Speltak Aantal corona verantwoordelijken (toezichthouders)
Vrijdag 20:00-22.30u
vanaf 21:00u
Explorers
Roverscouts
                                1
                                1
Zaterdag 14:00-17:00u
14:00-17:00u
Welpen
Scouts
                                1
                                1

Er is bij alle activiteiten een volwassene aanwezig die herkenbaar is (een gekleurd hesje) en de coronaveiligheid waarborgt (toezichthouder).

De voornaamste maatregelen die wij in lijn met (landelijke) richtlijnen nemen, zijn:

 1. Welpen, scouts en explorers tot 18 jaar en de leiding van deze speltakken hoeven geen coronatoegangsbewijs te tonen tijdens de speltakactiviteiten.
 2. Leden van 18 jaar en ouder (roverscouts/plusscouts) en ouders/externen zijn bij binnenactiviteiten verplicht een coronatoegangsbewijs (QR) te tonen. Bij buitenactiviteiten waarbij leden van 18 jaar en ouder of ouders/externen mogelijk ook naar binnen gaan (wat drinken, toiletbezoek, slecht weer, etc.), toont iedereen vooraf het coronatoegangsbewijs (QR). Dit voorkomt dat iemand de gehele activiteit bij de deur moet staan.
 3. Mondkapjes zijn buiten en binnen niet verplicht voor leden t/m 12 jaar.
 4. Mondkapjes zijn in binnenruimtes verplicht vanaf 13 jaar bij verplaatsing. Als men op een vaste plaats zit (bijvoorbeeld vergaderen of knutselen) of tijdens actieve sport- en spelactiviteiten mag het mondkapje af.
 5. Jeugdleden t/m 17 jaar hoeven geen afstand te houden.
 6. Leiding hoeft geen afstand te houden tot welpen.
 7. Leiding houdt bij scouts en explorers 1,5 meter afstand, tenzij dat bij sport- en spelactiviteiten niet kan.
 8. Leden van 18 jaar en ouder houden altijd 1,5 meter afstand, tenzij dat bij sport- en spelactiviteiten niet kan: ook bij het gebruik van het coronatoegangsbewijs (QR).
 9. Explorers van 18 jaar mogen de regels volgen die ook gelden voor de explorers t/m 17 jaar tijdens de opkomsten.
 10. In het scoutinggebouw blijft het mogelijk om veilig en schoon naar het toilet te gaan en de handen te wassen. We zorgen voor voldoende zeep, papieren handdoekjes, desinfectie- en EHBO-middelen binnen handbereik. Vóór en na elke opkomst worden de toiletten gereinigd.
 11. De binnenruimtes worden geventileerd door deuren en ramen open te zetten.
 12. Er wordt bijgehouden welke kinderen / leiding / vrijwilligers er zijn, zodat meegewerkt kan worden aan bron- en contactonderzoek.
 13. Klachten en negatief getest met een zelftest of test bij de GGD? Dan mag je naar Scouting.
 14. Krijg je klachten bij Scouting? Ga direct naar huis. Laat je testen.
 15. Positief getest? Kom niet naar Scouting en volg de aanwijzingen van de GGD. Als je weer uit isolatie bent, kun je weer naar Scouting.
 16. In afwachting van een coronatest? Dan kom je niet naar Scouting. Ook als je in quarantaine zit, blijf je thuis.
 17. Negatief getest? Dan mag je weer naar Scouting (tenzij de quarantaineperiode nog niet voorbij is).
 18. Een lid met bekende chronische luchtwegklachten, zoals astma of hooikoorts zonder koorts en benauwdheid, mag naar Scouting. Geef dit wel even aan bij de leiding.
 19. Indien een lid binnen 48 uur na de opkomst van de speltak klachten krijgt en positief getest wordt, vragen wij u als ouder dit aan de leiding van de desbetreffende speltak door te geven.


Mocht bovenstaande wijzigen, dan hoort u dat uiteraard van ons.

Wij zijn blij op deze manier weer verder te kunnen met onze activiteiten. In deze bijzondere tijden is het niet vanzelfsprekend dat iedereen weer kan of wil deelnemen aan onze opkomsten. Dit geldt zowel voor jeugdleden als onze vrijwilligers. Het spreekt voor zich dat wij ieders keuze hierin respecteren. Mocht uw zoon/ dochter voorlopig niet naar scouting komen, geef dit wel even door aan de leiding.

Voor verdere vragen of informatie (zoals inzage in ons actuele Plan van Aanpak Scoutingopkomsten met CORONA beperkingen vanaf 26-01-2022) verwijzen wij u door naar de speltakleiding van uw kind.

Wij hopen u voldoende te hebben geïnformeerd.

 

Met vriendelijke groet en tot snel,

Het bestuur en alle begeleiders
Scouting Sint Franciscus